2015. június 4., csütörtök

Egy "tanúvalomás"

Itt jelent meg a cikk. Ami komolyan nevetséges.

A cikk állításai:

1) a magzat Orosz Angéla hallotta mit mond Mengele az anyjának, és erről tanúskodott. WTF?

2) Mengelének beszállításkor jelezte a terhes nő (O.A. anyja) hogy terhes. Tehát Mengele tudott a dologról, így az őrök is.
Mégis kissé lejjebb azt állítja a cikk:
"Amikor anyja terhessége feltűnt az őröknek, Mengeléhez irányításával kísérleteket végeztek rajta".
Ez önellentmondás a történetben.

3) A cikk ezt írja:
"Ebből a szempontból tehát Orosz Angéla már magzat korában az auschwitzi haláltábor áldozata volt." - hogy bentlakója, az oké. De "áldozata"? Akkor egy élőhalott tanúskodott a bíróságon? (az általános szóhasználat szerint "a náci táborok áldozata" csak és kizárólag az elgázosítottak)

4) "A kísérletek után egy magyar zsidó orvosnő még felajánlotta az anyjának, hogy a nyolcadik hónapban segít megszakítani a terhességet" - remélem az illetőt eltiltották a további praktizálástól, mert ilyet nem lehet tenni, mert életveszélyt jelentene az anyára nézve.

5) "Orosz Angéla a tárgyaláson azt mondta, felsírni sem volt ereje születésekor, így maradhatott életben. Anyja a szülés után néhány órával mezítláb ment ki a hóba a barakk előtti sorakozóra, hogy az őröknek ne tűnjön fel semmi." - A tények:
- Mengele és az őrök is tudták hogy a nő terhes
- a terhes nő kísérleti alany volt, folyamatos megfigyelés alatt.
Ebből következik hogy az újszülöttről a tábor üzemeltetői tudtak, semmiképp nem lehetett eltitkolni a születését - szemben azzal amit a tanúvallomás állít.

6) Ha már terhesség:
"Amikor anyja terhessége feltűnt az őröknek, Mengeléhez irányításával kísérleteket végeztek rajta. Valamilyen maró folyadékot fecskendeztek a szülőcsatornába, és az orvosok közben a magzat reakcióit figyelték meg. Ebből a szempontból tehát Orosz Angéla már magzat korában az auschwitzi haláltábor áldozata volt. Mengele ezekkel a kísérletekkel végül felhagyott, és elengedte az anyját, de a beavatkozások hatására később már nem lehetett gyermeke. "
Érdekelne, hogyan nem vetélt el a magzat? Békaemberek?

 7) "A nőn [O.A.] Auschwitzban ikertestvérével együtt borzalmas orvosi kísérleteket végeztek, többi családtagját pedig megölték." - A probléma itt, hogy:
- Apja később a kényszermunka miatt az alultápláltság és a kimerültség következtében halt meg.Azaz nem ölték meg a szó jogi értelmében, csak indirekt módon okzták halálát.
- " Anyja a szülés után néhány órával mezítláb ment ki a hóba a barakk előtti sorakozóra, hogy az őröknek ne tűnjön fel semmi. Öt héttel születése után, 1945. január 27-én szabadították fel a szovjet csapatok a tábort. Orosz Angélát és anyját  a tábor egyik túlélője karolta fel. A háború után  Montréalban éltek.", azaz az anya is túlélte a tábort.
- más rokonról nincs tudomásunk.

Akkor kik voltak az emlegetett megölt családtagok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése